«Επιτέλους η απόφαση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ»

Δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον καθορισμό των δικαιολογητικών των υποψήφιων ειδικών κατηγοριών για διαγωνισμούς του Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ, μετά από τις συνεχιζόμενες πιέσεις της ΕΣΑμεΑ.

Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στο κέντρο της Αθήνας. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργάνωσε πανελλαδικό, παν- αναπηρικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, και πορεία στη Βουλή, ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Με την ψήφιση του ν. 4440 (ΦΕΚ 224 Α΄ 02-12-2016), μετά από μεγάλους αγώνες, δικαιώθηκε το πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων της για την εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία: στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους, θεσπίστηκε η κάλυψη ποσοστού 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους. Στο ίδιο άρθρο ψηφίσθηκε και η αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, από τις 3 Μαρτίου και εξής, όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ υποχρεούνται στο 15% να αφορούν σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, διευκρινίζει η Ε.Σ.Α.μεΑ.

«Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και ως εκ τούτου έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων που αφορούν στην επαγγελματική αποκατάστασή τους εάν λάβουμε υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.

Η υπουργική απόφαση: https://is.gd/131BlA

Πληροφορίες: Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Νέα ιστοσελίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και

www.esamea.gr .

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση:Αυξημένη μοριοδότηση σε ΑμεΑ για ένταξη σε Δράση ζήτησε η ΕΣΑμεΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *