Βερναρδάκης: Τι θα αλλάξουμε στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

*Και ποιες ακριβώς προσδιορίζονται ως λαϊκές τάξεις.; Έχετε επικριθεί – ως κυβέρνηση – ότι δίνετε μνημονιακή ασυλία στον δημόσιο τομέα σε βάρος του ιδιωτικού και της επιχειρηματικότητας.

«Δεν θα κάνουμε τη χάρη στον νεοφιλελεύθερο αναλφαβητισμό να υποταχτούμε ούτε στον ιδεοληπτικό του λόγο ούτε στις «πονηρές» πολιτικές του επιδιώξεις. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της εργασίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον κοινωνικό τομέα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης, σε συνέντευξη του στο tvxs.gr.

Συγκριμένα απαντώντας στην ερώτηση έχετε «επικριθεί – ως κυβέρνηση – ότι δίνετε μνημονιακή ασυλία στον δημόσιο τομέα σε βάρος του ιδιωτικού και της επιχειρηματικότητας», σημείωσε:

«Οι νεοφιλελεύθεροι υπερασπίζονται τα δικαιώματα της εργοδοσίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Και θεωρούν επιπλέον με την ιδεοληψία τους ότι ο ιδιωτικός τομέας αναπτύσσεται όσο περισσότερες ελευθερίες έχει στην καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών.

Γι’αυτό άλλωστε η πολιτική τους στην Ελλάδα οδήγησε σε ένα κακό δημόσιο τομέα και σε ένα ακόμα χειρότερο ιδιωτικό τομέα – εξάρτημα και εργαλείο του κράτους. Αυτό το υπόδειγμα εμείς θα το αλλάξουμε. Θα φτιάξουμε ένα δημόσιο τομέα που θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος και ένα ιδιωτικό τομέα παραγωγικό, καινοτόμο, εξωστρεφή και κοινωνικά υπεύθυνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *