«Επιχειρηματικότητα και άτομα με αναπηρία» Τα άτομα με αναπηρία δεν θέλουν τη συμπόνια μας!

Αυγενάκης: Τα άτομα με αναπηρία δεν θέλουν τη συμπόνια μας!

Θέλουν ισότιμη αντιμετώπιση και σεβασμό

Εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα και άτομα με αναπηρία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Βασίλη Ξυπολυτά και του Γραμματέα Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γιώργου Σταμάτη. Ένα θέμα «κοινωνικά ευαίσθητο και ιδιαίτερα πολύπλοκο», όπως είπε στην εισήγησή του ο Γραμματέας του Κόμματος και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Τα άτομα με αναπηρία είναι άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες και δυνατότητες. Είναι άτομα με πολλαπλά ταλέντα. Κυρίως, όμως, είναι άτομα με περίσσιο θάρρος και δύναμη ψυχής που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Στην εισήγησή του ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ, σκιαγράφησε το αναχρονιστικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας αναφορικά με τη συμμετοχή των ΑμεΑ στην απασχόληση και το επιχειρέιν, ενώ τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης χαρακτηρίζοντάς την ως: «έναν δημόσιο διάλογο για ένα θέμα που ξεπερνά κομματικά δεδομένα και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια ενός πολιτικού προβληματισμού.»

Επιπλέον ανέδειξε ως: «λύση του προβλήματος του αποκλεισμού και των διακρίσεων εις βάρος των ΑμΕΑ στην αγορά εργασίας» μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες και θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την ενσωμάτωσή τους σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης οικονομικής ζωής, πάντα με σεβασμό στην ατομική και ομαδική ιδιαιτερότητα.

«Η Πολιτεία οφείλει, πέρα και πάνω από κόμματα, να τους δώσει την ευκαιρία, να είναι παραγωγικοί μέσα στην οικονομία! Ευκαιρία να σπουδάσουν, ευκαιρία να δουλέψουν, ευκαιρία να κάνουν καριέρα και να διακριθούν σε όλους τους τομείς.»

http://www.enimerosi24.gr

«Στην Ελλάδα της υπανάπτυξης και της ύφεσης, το να ξεπεραστεί ο κάβος του επιχειρείν από ένα κοινώς λεγόμενο φυσιολογικό άνθρωπο είναι ήδη ένας άθλος, πόσο μάλλον για κάποιον που αντιμετωπίζει κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας Το κράτος «προστάτης» και όχι το σημερινό που είναι «δυνάστης» πρέπει να ξεπεράσει τις χρόνιες παθογένειές του που είναι πρωτίστως η γραφειοκρατία. Το Δημόσιο δεν κατάφερε να γίνει πιο λιτό, πιο έξυπνο, πιο αποτελεσματικό προς όφελος της επιχειρηματικότητας, πόσο μάλλον προς όφελος της επιχειρηματικότητας των ΑμεΑ.

Χρέος της κυβερνητικής ΝΔ είναι, επιτέλους να δημιουργήσει ένα Δημόσιο τομέα, ένα Κράτος που θα ζει για να εξυπηρετεί όλους εμάς που παράγουμε πλούτο και όχι που συνεχίζει να ανακυκλώνει σφραγίδες και έγγραφα σκοτώνοντας κάθε επιχειρηματικότητα.

Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε στη χώρα των αποκλεισμών. Η άρνηση της πατρίδας μας να ενσωματωθεί στις χώρες του δυτικού κόσμου, της αφαιρεί πλούτο.»

Σύντομο βιογραφικό: Ο πρώτος Έλληνας αθλητής της Παραολυμπιακής Ξιφασκίας, με διεθνείς διακρίσεις και πρωταθλητής Ελλάδας. Είναι πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου και τέως Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής. Οικονομολόγος, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης. Στις ευρωεκλογές του 2014, ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στις Εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Σήμερα ο Νίκος Πέππας είναι αναπληρωτής Γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων της ΝΔ.

Γραφείο Τύπου

Νίκου Πέππα

www.nikospeppas.gr

http://www.newsnowgr.com

Ο καθένας ονειρεύεται να αλλάξει την Ελλάδα, αλλά κανένας δεν σκέφτεται ν’ αλλάξει τον εαυτό του. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα, αλλα δεν είναι αρκετό. Χρειάζονται πολλά ακόμα.. και κυρίως η κοινωνία να πιέσει το οπισθοδρομικό πολιτικό μας σύστημα. Πρέπει επιτέλους να ευθυγραμμιστούμε με τα ευρωπαϊκά κοινωνικά πρότυπα. Η φωτογραφία απο τη χτεσινή συζήτηση για την επιχειρηματικότητα ανθρώπων με αναπηρία

Bασίλης Ξυπολιτάς/Vasilis Xipolitas

Στη χθεσινή εκδήλωση «Επιχειρηματκότητα και Αναπηρία», ξεχωριστή παρέμβαση έκανε ο γνωστός μαχητής της ζωής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ειδικευόμενος Ψυχίατρος πλέον). Ο Στέλιος (όπως θέλει να τον αποκαλούν) μίλησε με την αληθινή γλώσσα των Άξιων ανθρώπων δίχως να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση πως ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ κ. Βασίλης Ξυπολυτάς Vasilis Xipolitas δεν έμεινε στο να ακούσει απλά τις απόψεις του, αλλά μετά το τέλος της εκδήλωσης πήγε κοντά του και ζήτησε την ενεργή συμβολή του στο σχεδιασμό δράσεων για την άρση του Κοινωνικού & Επιχειρηματικού αποκλεισμού των ατόμων με ιατρικού ή άλλου είδους αναπηρία. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία των πολιτικών στελεχών!

Δημήτρης Συξέρης

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» Τρίτη 20/12/2016

Οι πολίτες φοβούνται να επιχειρήσουν, ποσό μάλλον οι πολιτες με αναπηρια.
Η πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει και οι γραμματείες παραγωγικών φορέων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, της Νέας Δημοκρατίας, μολις άνοιξαν τη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί !!

Σοφοκλής Αλέπης

Δήμητρα Αράπογλου

One thought on “«Επιχειρηματικότητα και άτομα με αναπηρία» Τα άτομα με αναπηρία δεν θέλουν τη συμπόνια μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *