Τελικά ποιός φταίει (το κράτος ,το κατεστημένο) η μήπως εμείς ….?

Καλημέρα συνάθρωποι Ατομά με αναπηρία και μη .

Σύμφωνα με έρευνες σχεδόν το 50% αποτελέιται απο εμποδιδόμενα άτομα όπως και κάποια μορφή αναπηρίας.

Καθώς διαβάζουμε,ζούμε και υπάρχουμε στην ΕΛΛΑΔΑ του 2016 αναρωτιόμαστε ΜΗΠΩΣ φταίμε και εμείς σε ένα μεγάλο βαθμό που συμβαίνουν όλα αυτά . Μήπως κατά βάθος μας έχουν γεμίσει ενοχές και ότι νιώθουμε κάπως υπεύθυνοι. ΜΗΠΩΣ οι φορείς που μας εκπροσωπούν  όντως είναι δεμένα τα χέρια τους.

Για αυτό θα δώσουμε κάποια παραδείγματα φυσικά είναι η δική μας άποψη δεκτές και οι καλές και οι κακές φυσικά..

ΚΟΙΤΆΖΟΝΤΑΣ την συνομοσπονδία μας ανακαλύψαμε φέτος μας καλεί ο επίσημος φορέας μας στην αναπηρία ΕΣΑΜΕΑ στις 2 δεκεμβρίου για την καθιερωμένη (για μένα) πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b1-2-%ce%b4%ce%b5%ce%ba

δυστηχώς δεν μας φτάνει αυτό  να μην γίνουμε γραφικοί σαν αυτούς δεν έχουν κάνει τπτ παρα μόνο δελτία τύπου κτλ κτλ…

ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Γνωρίζεις ότι εσύ που θα κατέβεις να ταλαιπωρηθείς να κουραστείς μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για άτομα με αναπηρία (μετακίνηση,προβλήματα υγείας κτλ) Νομίζοντας ότι θα κερδίσεις κάτι και φυσικά <<παγκόσμια ημέρα αναπηρίας 3 δεκεμβρίου>>

και συνοψίζοντας να μπούμε πια στο θέμα η ΕΣΑΜΕΑ για την κάλυψη αυτή θα πάρει δαπάνη κρατική ύψους 60.000 φέτος (φυσικά πέρσυ ήταν 80.000 περικόπες)

Δείτε την εγκρισή δαπάνης  ΕΔΩ (όπως αναγράφονται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ)

%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%82

Ας πούμε και τα θέτικα ο ΠΑ.Σ.ΠΑ η δέσμευση του έγινε πράξη με τροποποίηση άρθρου θα καταργηθεί η παρακράτηση εισφοράς 6% επί του επιδόματος παραπληγίας (εξοιδρυματικό)

 

%cf%86%ce%b5%ce%ba%cf%86%ce%b5%ce%ba1

Φυσικά πως θα περιμέναμε απο τον επίσημο φορέα μας (ΕΣΑΜΕΑ) να είναι αμερόληπτος εφόσον η χρηματοδοτησή της είναι απο την κρατική επιχορήγηση.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ και εκεί μπορεί να φταίμε και εμείς που σε κάθε δήμο μία ομάδα 3 ατόμων και άνω μπορεί να δημιουργήσει έναν ΣΥΛΛΟΓΟ (φτάνει πια) χωρίς σκοπό , εθελοντές , γνώσεις , συλλογικότητα ..

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ .

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΗΛ ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΠΤ.(και να θέλει να βοηθήσει κάποιος,εθελοντικά χορηγία κτλ δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας θα έρθεί ό αλλος να μας εμπιστευτεί.)

Υ.Γ (κοιτάξτε πόσοι σύλλογοι υπάρχουν.! φυσικά υπάρχει και η επιχορήγηση της ΕΣΑΜΕΑ που μοιράζει την πίτα σε κομμάτια ανάλογα μέλη κτλ Γ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΠΤ

ΚΡΑΤΟΣ-ΕΣΑΜΕΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ..Τίποτα δεν είναι τυχαίο φίλοι μου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΑΝΤΩΝΙΑ Τ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *